Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Pohjois-Ruotsi: Mal­mi­ra­ta aukeaa kuu­kau­sien katkon jälkeen

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Kolumni
Tilaajille

Toi­mit­ta­jal­ta: Lap­pia-ta­lon ovia avataan myös ku­va­tai­de­kou­lul­le ja Rimp­pa­rem­mil­le – tu­li­si­ko talosta vihdoin kult­tuu­rin voi­ma­lai­tos?

Kun puhutaan Lappia-talosta, mieleen nousevat rakennuksen tunturimaiset kattorakenteet ja niiden alla toimiva Rovaniemen teatteri. Monelle Lappia-talo onkin yhtä kuin teatteri.

Lappia-talon pitkäaikaisin käyttäjä ei kuitenkaan ole teatteri vaan Lapin musiikkiopisto – nykyiseltä nimeltään Lapin musiikki- ja tanssiopisto. Se aloitti toimintansa Lappia-talossa vuonna 1970, jolloin rakennuksen toimistomainen eteläosa valmistui. Musiikkiopiston lisäksi taloon muuttivat silloin myös Lapin maakuntamuseo ja Yleisradion aluetoimisto.

Rovaniemen teatteri pääsi muuttamaan Lappia-taloon vuonna 1975, jolloin valmistui rakennuksen näyttävämpi osa. Tätä osaa kutsuttiin juhlavasti teatteri-, kongressi- ja kokoustaloksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi