Uimarannat: Vi­ral­li­nen ui­ma­kau­si alkoi Lapissa lauan­tai­na – yleis­ten ui­ma­ran­to­jen kuntoa ja veden laatua val­vo­taan

Helle: Ju­han­nus­ta vie­te­tään läm­pi­mäs­sä säässä – lauan­tai ja sun­nun­tai ovat osassa Lappia hel­le­päi­viä

Tilaajille

Toimi näin: Huo­leh­di hen­ki­ses­tä hy­vin­voin­nis­ta­si

Mielenterveys on yksi tärkeimmistä tekijöistä yleiseen hyvinvointiimme, mikä voi nykymaailman hektisyydessä välillä unohtua. Tässä on muutamia ohjeita henkisen hyvinvoinnin ylläpitoon.

Toimi näin

Huolehdi henkisestä hyvinvoinnistasi

-
Kuva: Oskari Naarajärvi

1. Lepo. Vaikka elämä olisi kuinka kiireistä, riittävä uni on tärkeä turvata. Hyvä unirytmi takaa paremman olon ja suorituskyvyn päivän menoihin.

-
Kuva: Oskari Naarajärvi

2. Ravinto. Liian vaihteleva ruokarytmi epätasapainottaa verensokerin, mikä saattaa aiheuttaa ärtyneisyyttä ja levottomuutta. Jos sinulla ei ole aikaa syödä tarpeeksi usein, panosta välipaloihin, joita voit syödä esimerkiksi opiskelun ohella.

-
Kuva: Oskari Naarajärvi

3. Itsetietoisuus. Jokaisessa meissä on ominaisuuksia, jotka ovat niin haitaksi kuin hyödyksi itsellemme ja muille. Näitä piirteitä on helpompi havaita muissa ihmisissä, mutta niitä voi löytää myös itsestään. Omien ajatusmallien tiedostaminen on ensiaskel positiiviselle kehitykselle.

-
Kuva: Oskari Naarajärvi

4. Sosiaalisuus. Läheiset ihmissuhteet ja sosiaaliset kohtaamiset tuovat onnellisia kokemuksia ja merkityksen tuntua. Uskalla turvautua läheiseen, kun olet alakuloinen ja muista auttaa rohkeasti, kun tilanne on päinvastainen.

-
Kuva: Oskari Naarajärvi

5. Oma aika. Samoin kuin olemme ystävällisiä muille, on oltava armollinen myös itselleen. Välillä pitää hemmotella itseään ja tehdä jotakin sellaista, mistä todella nauttii. Hauskanpitoon käytetty aika ei mene hukkaan.