pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Tilaa tai­tei­li­juu­teen -hank­kee­seen saapui ha­ke­muk­sia Intiaa myöten – re­si­dens­sis­sä asuva kuu­lo­vam­mai­nen Sofia Karinen nauttii rau­hal­li­sis­sa ti­lois­sa maa­laa­mi­ses­ta

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeessa taiteilijat asuvat ja työskentelevät taiteilijaresidensseissä Torniossa ja Haaparannalla.

Torniossa ja Haaparannalla on käynnissä Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanke. Hankkeen aikana kaksi taiteilijaa ja kaksi taiteilijaparia asuu ja työskentelee taiteilijaresidensseissä parin kuukauden ajan.

Taiteilijat valmistavat yksityisnäyttelyt syksyn 2022 aikana ja teoksista koostetaan ryhmänäyttely Aineen taidemuseoon keväällä 2023.

Hankkeeseen saapui 32 hakemusta Suomesta ja ulkomailta.

– Hakemuksia tuli aina Intiaa myöten. Hakuaika oli aika lyhyt, joten siihen nähden oltiin tosi tyytyväisiä, että oli niin laaja hakijakunta, kertoo tuottaja Anu Pasanen Aineen taidemuseolta.

Residenssissä on työrauhaa

Residenssiin valitut taiteilijat ovat Sofia Karinen, Aino Laiho ja Olga Green, Kari Toiviainen sekä Maarit Hedman ja Anu Haapanen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi