Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tilaa tai­tei­li­juu­teen -hank­kee­seen saapui ha­ke­muk­sia Intiaa myöten – re­si­dens­sis­sä asuva kuu­lo­vam­mai­nen Sofia Karinen nauttii rau­hal­li­sis­sa ti­lois­sa maa­laa­mi­ses­ta

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeessa taiteilijat asuvat ja työskentelevät taiteilijaresidensseissä Torniossa ja Haaparannalla.

Torniossa ja Haaparannalla on käynnissä Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus -hanke. Hankkeen aikana kaksi taiteilijaa ja kaksi taiteilijaparia asuu ja työskentelee taiteilijaresidensseissä parin kuukauden ajan.

Taiteilijat valmistavat yksityisnäyttelyt syksyn 2022 aikana ja teoksista koostetaan ryhmänäyttely Aineen taidemuseoon keväällä 2023.

Hankkeeseen saapui 32 hakemusta Suomesta ja ulkomailta.

– Hakemuksia tuli aina Intiaa myöten. Hakuaika oli aika lyhyt, joten siihen nähden oltiin tosi tyytyväisiä, että oli niin laaja hakijakunta, kertoo tuottaja Anu Pasanen Aineen taidemuseolta.

Residenssissä on työrauhaa

Residenssiin valitut taiteilijat ovat Sofia Karinen, Aino Laiho ja Olga Green, Kari Toiviainen sekä Maarit Hedman ja Anu Haapanen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.