työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

pääkirjoitus: Hal­li­tus­neu­vot­te­li­jat se­lät­ti­vät en­sim­mäi­sen krii­sin­sä, mikä lu­pai­lee por­va­ri­hal­li­tus­ta – se tar­vit­see sel­viy­tyäk­seen korkeaa krii­sin­sie­to­ky­kyä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

THL ei tois­tai­sek­si suo­sit­te­le sote-am­mat­ti­lai­sil­le nel­jät­tä ko­ro­na­ro­ko­tet­ta – No­hy­nek: "Toive tai halu saada te­hos­te­ro­ko­te ei ole riit­tä­vä peruste suo­si­tuk­sen an­ta­mi­sel­le"

Lapin sairaanhoitopiiri suositteli eilen sote-henkilöstölle tehosterokotetta.

Helsinki
THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan koronarokotusten rokotussuosituksia ei ole tällä hetkellä tarpeen muuttaa. Lapin sairaanhoitopiiri suositteli sote-henkilöstölle neljänsiä koronarokotuksia tällä viikolla.
THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin mukaan koronarokotusten rokotussuosituksia ei ole tällä hetkellä tarpeen muuttaa. Lapin sairaanhoitopiiri suositteli sote-henkilöstölle neljänsiä koronarokotuksia tällä viikolla.
Kuva: Arttu Laitala

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei toistaiseksi suosittele perusterveille sote-ammattilaisille neljättä koronarokotetehostetta. THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek sanoo tiedotteessa, että THL muuttaa rokotussuositusta tarvittaessa.

– Seuraamme jatkuvasti koronatilannetta ja uutta tutkimustietoa rokotteista. Muutamme tarvittaessa rokotussuosituksiamme lääketieteellisin ja epidemiologisin perustein, mutta juuri nyt uusia perusteita ei ole. Toive tai halu saada tehosterokote ei ole riittävä peruste suosituksen antamiselle, Nohynek sanoo.

Nohynek kertoo, ettei tällä hetkellä ole riittävästi tutkimustietoa, joka tukisi tehosteannosten suosittelemista sote-ammattilaisille. Koronarokotteiden suositukset perustuvat THL:n ja Kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän (KRAR) arvioihin.

Sote-ammattilaisten tehosterokotukset nousivat viimeksi eilen esiin, kun Lapin sairaanhoitopiiri (LSHP) suositteli sote-henkilöstölle neljänsiä koronarokotuksia. LSHP kertoi neuvotelleensa suosituksesta sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Aiemmin työmarkkinajärjestöt EK ja SAK ehdottivat neljänsiä koronarokotuksia myös nuoremmille ikäluokille. Nohynek sanoi kuitenkin STT:n haastattelussa reilu viikko sitten, ettei neljänsistä rokotuksista työikäiselle aikuisväestölle olisi olennaista hyötyä.

Lue lisää: Markku Broas ko­ro­na­ro­ko­tus­ko­hus­ta: "Joskus pitää us­kal­taa olla tien­näyt­tä­jä"