Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ter­vo­lan Vit­sa­kan­kaal­la kaa­det­tiin rau­hoi­te­tun sääksen pesäpuu – yli­tar­kas­ta­ja: "tuo­mit­ta­va ja tar­pee­ton teko"

Viranomaisille ilmoitetun hakkuualueen rajoissa epäselvyyttä. Vitsakankaalle on lisäksi kaavailtu noin 20 tuulivoimayksikön tuulipuistoa.

Lintuharrastaja Matti Suopajärvi liikkui Tervolan Vitsakankaan metsässä, kun hän huomasi, että erään hakkuualueen lähistöltä oli kaadettu sääksen pesäpuu. Sääksi on rauhoitettu lintu, eikä sen pesäpuuta saa luonnonsuojelulain mukaan kaataa.

– Olen tarkastanut ja rengastanut sääksiä. Muistin siis kyseisen ison männyn. Kävin katsomassa ja huomasin, että puu oli kaadettu moottorisahalla, eikä millään monitoimikoneella. Eli joku oli käsin käynyt sen kaatamassa, Suopajärvi kuvailee.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.