Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ter­vo­lan Vit­sa­kan­kaal­la kaa­det­tiin rau­hoi­te­tun sääksen pesäpuu – yli­tar­kas­ta­ja: "tuo­mit­ta­va ja tar­pee­ton teko"

Viranomaisille ilmoitetun hakkuualueen rajoissa epäselvyyttä. Vitsakankaalle on lisäksi kaavailtu noin 20 tuulivoimayksikön tuulipuistoa.

Lintuharrastaja Matti Suopajärvi liikkui Tervolan Vitsakankaan metsässä, kun hän huomasi, että erään hakkuualueen lähistöltä oli kaadettu sääksen pesäpuu. Sääksi on rauhoitettu lintu, eikä sen pesäpuuta saa luonnonsuojelulain mukaan kaataa.

– Olen tarkastanut ja rengastanut sääksiä. Muistin siis kyseisen ison männyn. Kävin katsomassa ja huomasin, että puu oli kaadettu moottorisahalla, eikä millään monitoimikoneella. Eli joku oli käsin käynyt sen kaatamassa, Suopajärvi kuvailee.

Rauhoitetun petolinnun, sääksen pesäpuuna toiminut suuri mänty kaadettiin Tervolan Vitsakankaalla. Etualalla hajonnut linnunpesä.
Rauhoitetun petolinnun, sääksen pesäpuuna toiminut suuri mänty kaadettiin Tervolan Vitsakankaalla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita