Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa palaa oma­ko­ti­ta­lon sauna – ­sam­mu­tus­työt käyn­nis­sä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tenon alueen saa­me­lai­sen mo­ni­tai­tei­li­ja-ak­ti­vis­ti Niillas Holm­ber­gin en­sim­mäi­nen romaani Halla Helle il­mes­tyy saa­me­lais­ten kan­sal­lis­päi­vä­nä

Utsjoelta kotoisin olevan taiteilija ja aktivisti Niillas Holmbergin suomenkielinen esikoisromaani käsittelee ajankohtaisia saamelaiskysymyksiä unien ja psykoanalyysin avulla.

– Teenkö sulle jälen?

Kun seisoo saappaan suuta myöten Ounasvaaran kinoksissa, alkaa ymmärtää säpikkäiden – poronturkista tehtyjen säärystimien – käytännöllisyyden.

Onneksi nietosvarmasti varustautunut pohjoissaamelainen kirjailija, runoilija, muusikko, näyttelijä sekä kulttuuri- ja ympäristöaktivisti Niillas Holmberg, 30, on haka avaamaan polkuja. Multitaiteilija tarpoo hetken kameraväylää umpihankeen, ja asettuu tottuneesti poseeraamaan.

Takana on haastatteluputki Helsingissä. Saamelaisten kansallispäivänä 6. helmikuuta ilmestyvä tenojokelaisen tuhatkaunon esikoisromaani  Halla Helle kiinnostaa. On mennyt kauan, kun viimeksi ilmestyi Saamenmaata ja saamen kansaa laajasti käsittelevä kaunokirjallinen romaani – saamelaisen kirjoittamana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.