siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Tilaajille

Te­le­vi­sios­ta ja Ro­va­nie­men teat­te­ris­ta tutun Siiri Par­ta­sen jou­lus­sa on muu­tok­sen tuulia – Kuun­te­le, mil­lai­nen on Siirin tekemä jou­lu­lau­lu!

Siiri Partanen viettää nyt joulua ensi kertaa Lapissa. "Saan kuitenkin viettää joulun rakkaiden ihmisten kanssa", hän sanoo.
Siiri Partanen viettää nyt joulua ensi kertaa Lapissa. "Saan kuitenkin viettää joulun rakkaiden ihmisten kanssa", hän sanoo.
Kuva: Miquel Such
”Joulu on minussa vähintään yhtä vahvasti läsnä kuin musiikki.”
Rollo soikoon

Rovaniemen teatterissa vuodesta 2019 työskennellyt Siiri Partanen on tullut rovaniemeläisille tutuksi lähinnä näyttelijänä. Hän on kuitenkin myös muusikko, joka on tänä syksynä julkaissut kaksi singleä Siirisuurvisiirin nimellä. Kyselimme Siiri Partasen kuulumisia sähköpostin välityksellä.

Minkälainen on musiikillinen taustasi?

”Olen harrastanut musiikkia koko ikäni sekä opiskellut ja tehnyt sitä ammatikseni 16-vuotiaasta asti. Yläasteen jälkeen suoritin muusikon ammattitutkinnon pääinstrumenttinani rummut. Tämän jälkeen opiskelin pop/jazz-musiikkipedagogiksi. Populaari- ja kansanmusiikin maisteriksi valmistuin Sibelius-Akatemiasta 2017.