Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Teen matkaa kär­si­mys­ten tiellä

Sorateiden kunnossapito on heikentynyt vuosi vuodelta Kittilässä. Urakoitsija, jolle Lapin ely-keskus teiden kunnossapidosta ja hoidosta maksaa, laiminlyö röyhkeästi tehtävänsä.

Keväällä elystä vakuutettiin, että kesän ja syksyn aikana huolehditaan erityisesti Köngäs–Tepasto–Raattama-tien sorastuksesta. Kesä meni ja syksykin on kohta talvessa. Sorastus on tekemättä. Kunnossapitokin on ollut ala-arvoista. Useiden pyyntöjen jälkeen tietä on karhuttu kerran alkukesästä, ja silloinkin vain osan tietä, myöhemmin vain kevyesti simmakoitu. Kuopat jäivät.

Hirvittää ajatella, että kuopat pian jäätyvät ja ovat kiusana autoilijoille talvenkin ajan, keväästä puhumattakaan. Ennen vanhaan tiet kunnostettiin syksyllä, jotta keväällä kelirikko ei yllättäisi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita