Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Tar­tun­nan­jäl­ji­tyk­ses­sä voi olla Ro­va­nie­mel­lä jopa yli viikon viive, ylei­sem­min 1–2 päivää – tar­tun­nan saaneen kan­nat­taa itse kertoa lä­hi­kon­tak­teil­leen sai­ras­tu­mi­ses­taan

Rovaniemen jäljityksessä on voinut olla Rovaniemellä jopa viikon viive, tiedottaa kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä.

Tartunnan saaneilla jäljityssoittojen viive on yleensä 1–2 vuorokautta, mutta etenkin niissä tilanteissa, joissa altistuneita on paljon, viivettä on voinut olla jopa 7–8 päivää.  Tällaisia ovat esimerkiksi koulu- ja päiväkotialtistumiset.

Positiivisen testituloksen saanut saa edelleen tiedon tartunnasta samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

–  Altistuneiden jäljityksen viiveen vuoksi positiivisen testituloksen saanutta pyydetään kertomaan sairastumisesta lähikontakteille, joita hän on tavannut kahden vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua. Rokottamattomia lähikontakteja pyydetään jäämään omaehtoiseen karanteeniin, häiriötilanteen johtoryhmä ohjeistaa.

Karanteeni ei koske altistuneita, joilla on kaksi tai useampi rokotetta, kuuden kuukauden sisällä sairastettu tauti ja vähintään yksi rokote tai rokottamaton joka on sairastanut taudin kahden kuukauden sisällä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi