Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Taide tukee työ­hy­vin­voin­tia

Näkökulma

Sosiaali- ja terveysalan työntekijöiden jaksaminen, alan resurssipula ja työn arvostus ovat olleet säännöllisesti toistuva aihe valtakunnan medioiden otsikoissa. Konkreettisesti pitkäaikaisten ongelmien ratkaisuun on tartuttava hyvinvointialueiden aluevaltuustoissa. Haasteet ovat suuria ja monisyisiä. Meistä jokaisen olisi syytä kiinnostua tästä teemasta, koska se koskettaa jossain vaiheessa jokaisen elämää, tavalla tai toisella.

Samaan aikaan tutkimustieto ja käytännön kokemukset taiteen ja kulttuurin merkityksestä kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ovat kasvaneet. On osoitettu, että taiteella ja kulttuurilla on merkitystä ihmisen kokemukseen hyvästä elämästä. Aiheesta laajan kansainvälisen tutkimusraportin on julkaissut maailman terveysjärjestö WHO 2019.

Suomessakin taide menetelmineen on jo pitkään tunnistettu osaksi potilas- ja asiakasarjen kohentamista. Suomen kulttuurirahasto on jakanut Taidetta kaikille-apurahaa jo 2015 lähtien. Myös Taiteen edistämiskeskus asiantuntijoineen on kehittänyt toimintaa taiteen uusien muotojen tukemisesta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.