Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Syöpä on lap­sel­le raskas ja vai­keas­ti kä­si­tet­tä­vä sairaus – Luu­sar­koo­maan sai­ras­tu­nut ou­lu­lai­nen Juho Halonen ajat­te­li, että hänestä tulisi trans­for­mer-ro­bot­ti

Juho Halosella diagnosoitiin luusarkooma, kun hän oli viisivuotias. Vaikka syöpä on selätetty, sen vaikutukset näkyvät yhä arkipäiväisessä elämässä. Halonen toivoo, että hän voi tarjota vertaistukea kertomalla oman tarinansa.

Vuonna 2006 Juho Halonen juoksi uimahallissa kielloista huolimatta ja liukastui. Kaatumisen seurauksena hänen vasen jalkansa murtui.

– Onneksi sen kohtalokkaan kerran juoksin siellä.

Herkästi murtunut jalka herätti kysymyksiä. Röntgen- ja magneettikuvien jälkeen lääkärit halusivat teettää lisätutkimuksia, minkä vuoksi Halonen jäi sairaalaan.

Jalasta, tarkemmin ottaen lonkasta, löytyi pahanlaatuinen kasvain. Viisivuotiaalla Halosella todettiin luusarkooma. Suomessa todetaan vuosittain noin 50 luusarkoomaa.

Halonen vietiin Oulusta Helsinkiin leikattavaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.