Keskiviikkona ukkostaa: Koko maassa nyt poik­keuk­sel­li­sia hel­tei­tä – ­kes­ki­viik­ko­na etenkin Länsi- ja Luo­teis-Lap­piin luvassa vaa­ral­li­sen voi­mak­kai­ta uk­kos­puus­kia

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Kolumni
Tilaajille

Syksyn so­ta­haas­te – tulet toimeen vä­hem­mäl­lä, koska on pakko

Kaikki kallistuu sodan takia. Mutta pitäisikö kulutusta karsia ilman sotaakin, kun ekokatastrofi kerää kierroksia horisontissa? Kirjoittaja miettii, miksi tarvitaan tykistö, jotta viesti menee ihmiselle perille.

Lomasuunnitelmat menivät uusiksi, kun autoremppa nielaisi koko budjetin jo kuukautta ennen vapaiden alkua. Eipä parin viikon roadtrip näillä polttoaineen hinnoilla olisi ollutkaan se järkevin vaihtoehto, mutta mukavaa vaihtelua koronan kotijumitukseen ja sodan lohduttomuuteen se olisi tuonut. Minkäs teet – jämäkkä sapetus oli pakko työstää hyväksynnäksi.

Ja siihen saa tottua. Niukkuus on tulevan syksyn sävel, kun polttoaineen lisäksi energian ja ruuan hinta sekä korot elävät nousukauttaan. Elinkustannusten nousu hirvittää, mutta sodasta johtuva taloudellinen epävakaus on pientä verrattuna taistelujen uhreihin.