pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen yritys rat­kais­ta van­hus­hoi­van epä­koh­dat hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sel­la epä­on­nis­tui ja pahensi alan on­gel­mia – nyt hyvät neuvot ovat kalliit

kolumni: Koirasi osaa sen, mistä saatat vain haa­veil­la

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 5: Eevi, Reino, Piija ja Kek­ko­nen

Tilaajille

Suur­lä­het­ti­läs Mikko Hautala siirtyi Mos­ko­vas­ta Wa­shing­to­niin ja törmäsi eroon maiden vaa­li­kult­tuu­reis­sa: "Kont­ras­ti ei voisi olla suu­rem­pi"

Suomen uuden Yhdysvaltain-suurlähettilään mukaan vielä on ennenaikaista tarkasti arvioida, millaiseksi Yhdysvaltain ulkopolitiikka muotoutuu, jos Joe Bidenin valinta varmistuu. Päähuomion ulkopolitiikassa vie joka tapauksessa Kiina, ja ajatus maan sitouttamisesta kansainväliseen yhteisöön on unohdettu. Suomen Venäjä-osaamista arvostavat sekä demokraatit että republikaanit. Hautala kuitenkin vierastaa Suomen kuvailemista välittäjäksi tai sillanrakentajaksi.

Washington
Suurlähettiläs Mikko Hautala kuvailee Yhdysvaltain presidentinvaaliprosessia intensiiviseksi ja kuumaksi.
Suurlähettiläs Mikko Hautala kuvailee Yhdysvaltain presidentinvaaliprosessia intensiiviseksi ja kuumaksi.
Kuva: Willis Bretz

– Teki heti vaikutuksen tänne saavuttuani, miten syvästi epidemia täällä koetaan. Huolen määrä oli helppo päätellä, ja maskin käyttö on arkipäivää. Washington D.C. on maskien käytössä maan kärkeä, ja tartuntojen määrä on täällä kohtuullinen sisämaan pahimpiin alueisiin verrattuna.

Näin maan koronakriisiä kuvailee Suomen uusi Yhdysvaltain-suurlähettiläs Mikko Hautala.