Tilaajille

Suo­ma­lai­set syöt­tä­vät hä­vik­ki­ruo­kaa ros­ka­ko­reil­le yhä 120–160 mil­joo­naa kiloa vuo­des­sa – Hävikin hil­lin­tä on ym­pä­ris­tö- ja il­mas­to­te­ko

Tutkija Kirsi Silvennoinen suree etenkin rakkaudella valmistetun kotiruuan päätymistä roskiin.

Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä-hankkeen projektipäällikkö Heidi Nikkilä ja hanketyöntekijä Tarja Sipilä poimivat hävikkiruokaa. Hanke pyrkii löytämään keinoja ruokahävikin vähentämiseksi.
Ympärivuotinen kaupunkiviljely ja lähiruoan tuottaminen Kemissä-hankkeen projektipäällikkö Heidi Nikkilä ja hanketyöntekijä Tarja Sipilä poimivat hävikkiruokaa. Hanke pyrkii löytämään keinoja ruokahävikin vähentämiseksi.
Kuva: Jouni Porsanger

Kotitalouksissa syntyy edelleen suurin osa maamme ruokahävikistä.

Ruokaa menee roskiin henkeä kohden 20–25 kiloa vuodessa.