Kolumni: Eiköhän tämä taas tästä

Sää: Al­ku­vii­kos­ta pääs­tään jopa hel­le­lu­ke­miin – lämmin jakso loppuu sa­de­rin­ta­maan

Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set häi­rit­se­vät lii­ken­net­tä Ro­va­nie­mel­lä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suo­ma­lai­set eivät halua maksaa lisää veroja hy­vin­voin­ti­pal­ve­lu­jen tur­vaa­mi­sek­si – joka toinen alen­tai­si polt­to­ai­neen ve­ro­tus­ta

Polttoaineen verotuksen alentaminen saa laajaa kannatusta, mikä ei ole yllätys.
Polttoaineen verotuksen alentaminen saa laajaa kannatusta, mikä ei ole yllätys.
Kuva: Jussi Leinonen
Pääkirjoitus // 29.7.2022

Enemmistö suomalaisista katsoo, että verojen alentaminen on parempi tapa lisätä ihmisten hyvinvointia kuin veronkorotukset. Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) kyselyyn vastanneista lähes kolme viidestä ennemmin alentaisi kuin korottaisi veroja. Korotusten voimaan maan taloustilanteen kohentamisessa ja julkisten hyvinvointipalvelujen turvaamisessa uskoo vain joka viides vastaaja.

Poikkeuksen tekevät vasemmistoliiton kannattajat, jotka uskovat verokorotusten olevan veronalennuksia parempi vaihtoehto. Muille kelpaa lähinnä alkoholi- ja tupakkaveron korottaminen – näitä kannattaa yli puolet vastaajista. Myös pääomaverotuksen kiristämisellä on puolustajansa. Muutoin kaikissa muissa puolue- ja väestöryhmissä luotetaan ennemmin veronalennuksiin. Erityisen suopeasti niihin suhtautuvat keski-ikäiset, ylemmät toimihenkilöt sekä kokoomuksen ja perussuomalaisten tukijat.