tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Stora Enso aikoo myydä Ruotsin Kvarns­ve­de­nin teh­taan­sa ak­ku­yh­tiö North­vol­til­le

Stora Enso ilmoitti tänään allekirjoittaneensa aiesopimuksen Kvarnsvedenin tehtaansa myynnistä ruotsalaiselle Northvoltille, kertoo Stora Enso oyj tiedotteessaan.

Stora Enso kertoi huhtikuussa 2021 samaan aikaan suunnitelmistaan sulkea Ruotsin Kvarnsvedenin ja Kemin Veitsiluodon tehtaansa.  Vuonna 1900 perustettu tehdas ehti valmistaa sellua ja paperia yli 120 vuotta ennen tuotannon päättymistä syyskuussa 2021.

Northvolt on eurooppalainen vastuullisten akkukennojen toimittaja. Yhtiön suunnitelmissa on sekä hyödyntää että päivittää Kvarnsvedenin tehtaan olemassa olevia tiloja ja infrastruktuuria sekä tehdä yksiköstä akkujen tuotantolaitos. Northvoltin mukaan tehtaan toiminnan ensimmäisen osan on määrä käynnistyä vuoden 2024 lopussa. Tehdas tulisi työllistämään jopa 1 000 henkilöä.

Lopullinen kauppasopimus on määrä allekirjoittaa tulevien kuukausien aikana. Sopimus ei sisällä tiettyjä erillisten prosessien alaisia infrastruktuureja ja laitteita, kuten lämpökattilaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita