Luppo: Jari Kan­gas­nie­mi sai pe­don­tap­pa­jia kiik­kiin jopa ken­gän­nu­me­ros­ta

Tähtijuttu: Ro­va­nie­me­läi­nen Juha Salla löysi piir­tä­mi­ses­tä apua ma­sen­nuk­seen­sa

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Sot­ka­mos­sa todettu ko­ro­na­tar­tun­ta Ka­tin­kul­lan hen­ki­lö­kun­taan kuu­lu­val­la – al­tis­tu­mi­sia voinut ta­pah­tua jou­lu­aat­to­na ja aa­ton­aat­to­na

Katinkullasta kerrotaan, että koronaepidemiaan liittyviä suojauksia tiukennetaan entisestään. Arkistokuva.
Katinkullasta kerrotaan, että koronaepidemiaan liittyviä suojauksia tiukennetaan entisestään. Arkistokuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Sotkamon Vuokatissa sijaitsevan Katinkullan työntekijällä on todettu koronavirustartunta, kerrotaan Kainuun soten tiedotteessa.

Tartunta on todettu maanantaina 28. joulukuuta. Sairastunut henkilö on työskennellyt viimeksi 23. ja 24. joulukuuta.

Aatonaattona eli 23. joulukuuta altistumisen kannalta keskeinen paikka on ravintola O’Learys klo 13–20. Jouluaattona altistumista on voinut tapahtua erityisesti Katinkullan aamupalalla kello 8–11 sekä ravintola O’Learysin tiloissa kello 11–15.

Koronavilkku-hälytyksen tuolta ajalta saaneita ohjeistetaan ottamaan yhteyttä omaan terveyskeskukseen, välttämään kontaktia toisten kanssa ja noudattamaan suojaus- ja hygieniaohjeita sekä hakeutumaan testiin matalalla kynnyksellä.

Katinkullassa on ryhdytty aiempaa tiukempiin varotoimiin.

– Tapahtuma-aikana työskennellyttä henkilökuntaa testataan myös suoria altistuksia laajemmin, jotta voimme poissulkea jatkotartunnat, sanoo Katinkullan Resort Manager Pirppa Taljavirta.

Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo tiedotteessa, että karanteeniin on toistaiseksi määrätty neljä työntekijää

Myös Vuokatin matkailijoilla tartuntoja

Kainuun sote tiedotti maanantaina, että joulun aikana Katinkullassa kirjattiin yhteensä 12 koronatartuntaa ulkopaikkakuntalaisilla matkailijoilla.

Sairastuneet matkailijat ovat kotoisin eri puolilta Suomea.

– Tartunnanjäljityksen perusteella ei ole varmuutta liittyykö työntekijän tapaus aiempiin ryppäisiin, vai onko kyse erillisestä tartunnasta, Koukkari sanoo.

Lauantaina kerrottiin, että yksi tartunnan saaneista matkailijoista oli liikkunut laajasti Sotkamon, Vuokatin ja Katinkullan alueella 21. joulukuuta.

Kainuun sote muistuttaa, että koronaepidemiaan liittyvät varotoimet ovat tarpeen erityisesti niissä paikoissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä.

– Alueella ovat edelleen voimassa enintään 20 henkilön yleisten tilaisuuksien kokoontumisrajoitus sekä vahva suositus noudattaa lähikontaktien rajoittamista kaikissa tilanteissa, tiedotteessa todetaan.

Alueella matkailevia muistetaan vastuullisesta toiminnasta sekä ohjeiden ja määräyksien noudattamisesta. Matkailuyritysten, ravintoloiden ja muiden palvelutuottajien on myös edellytettävä asiakkailta korostetusti näiden noudattamista.

– Asiakaspalvelutilanteissa suojausohjeet ovat tiukat, joten asiointi on meillä turvallista. Henkilökunnan kesken tiukennamme käytäntöjä entisestään ja esimerkiksi kaiken ruokatarjonnan saa myös take-awayna, Taljavirta sanoo.

Kainuun terveyskeskusten koronatestaukset palvelevat ajanvarauksella arkipäivisin. Kainuun keskussairaalan drive in -testaus palvelee päivittäin. Oireettomana ei lähtökohtaisesti ole tarpeen hakeutua testaukseen. Lisätietoja saa verkkosivuilta sote.kainuu.fi/koronainfo.