Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

So­siaa­li­ses­ta me­dias­ta estetty Andrew Tate on osa suu­rem­paa on­gel­maa, jossa nais­vi­ha­mie­li­set ala­kult­tuu­rit le­viä­vät yhä laa­jem­mal­le yh­teis­kun­nas­sa

Väkivaltaisista Youtube- ja Tiktok-videoistaan tunnettu Andrew Tate nostatti keskustelun naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Vasa selvitti, mitä naisvihamielisiin liikkeisiin kuuluu, ja miten ne näkyvät yhteiskunnassa.

– Lue Raamattua, jokaisella miehellä oli useita vaimoja, ei yhdelläkään naisella useita aviomiehiä. Se on vastoin Jumalan tahtoa - se on oksettavaa, entinen potkunyrkkeilijä Andrew Tate sanoo yhdellä Youtube-videollaan.

Muun muassa tällaisilla lausunnoilla sosiaalista mediaa on kuohuttanut brittiläis-amerikkalainen Andrew Tate. Videoillaan Tate laukoo naisten oikeuksia polkevia mielipiteitään. Hänen mielestään esimerkiksi seksuaaliväkivallan uhrien pitäisi kantaa vastuu heihin kohdistuneista rikoksista.

Tate estettiin elokuussa lähes kaikilta sosiaalisen median alustoilta, kuten Instagramista, Youtubesta ja Tiktokista, mutta vahinko oli ehtinyt jo tapahtua.

Ylellä 23.8. julkaistun jutun mukaan väkivaltaisille ja naisvihaa normalisoiville videoille ehti kertyä miljardeja näyttökertoja.

Vaikkei Tate pääse enää julkaisemaan uutta sisältöä sosiaalisen median palveluihin, hänen ehdoton äänensävynsä ja aurinkolaseilla peitetyt kasvonsa voidaan nähdä niillä jatkossakin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.