Juhlallisuudet: Ro­va­nie­mel­lä ja Kemissä it­se­näi­syys­juh­lia vie­te­tään etänä

Ylennykset: It­se­näi­syys­päi­vän ylen­nyk­set puo­lus­tus­hal­lin­nos­sa ja re­ser­vis­sä – katso tästä Lapin ylen­ne­tyt

So­me­lä­het­ti­läät esit­te­le­vät kak­sois­kau­pun­kia

HaparandaTornion matkailun Two Countries-One Destination Interreg Nord -hanke haki alkukesästä sisällöntuottajia markkinoimaan aluetta. Näiden lähettiläiden on kertoa alueesta blogipostauksin ja markkinoida aluetta sosiaalisessa mediassa.

– Nyt voimme ilmoittaa, että kyseiset henkilötovat löytyneet. He ovat Mia ja Jojjo, ja heidän elämäänsä rajan molemmin puolin päästään seuraamaan vuoden ajantästähetkestä alkaen, kertoo matkailuhankkeen markkinointipäällikkö Noora Barria.

Barria kertoo, että hakemuksia tuli kymmeniä.

– Mahtavaa nähdä, että niin moni on innostunut toimimaan alueen lähettiläänä ja jakamaan paikallista tekemistä, mutta valitsemistamme henkilöistäsuorastaan hehkui into aluetta kohtaan. Mukava saada heidätmukaan tähän projektiin!, Barria jatkaa.

Mia Lindqvist on syntyjään torniolainen ja asuttuaan muutaman vuoden Etelä-Suomessa, hänonnyt palannut kotiseuduilleen. Muualla vietetyt vuodet tekivät tehtävänsä ja Lindqvist on löytänyt aivan uuden puolen Haaparannasta ja Torniosta.

– Täällä on ihan huippuja mahdollisuuksia tehdä ja harrastaa, unohtamatta tietenkään vuodenaikoja ja luontoa. Haparannan ja Tornion ainutlaatuisuus myös kaksoiskaupunkina kahdessa maassa on herkullista tuoda esille, hän kertoo.

Yao-Yu Wu eli Jojjo suhtautuu niin intohimoisesti pohjoiseen luontoon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin, että on hankkinut itselleen mökin Haaparannan saaristosta. Hän asuu osan vuodesta Tukholmassa, mutta pääkaupungin vastapainoksi kaipaa luonnon rauhaan.

Täällä hän saa nauttia rakkaista harrastuksista joogasta, ulkoilusta ja mindfulnesista.