Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län uusi kun­nan­joh­ta­ja va­li­taan maa­nan­tai­na – val­tuus­to ko­koon­tuu etänä ja ää­nes­tää tar­vit­taes­sa paikan päällä

Yleisö voi seurata kokousta netin suoratoistona tai kunnanviraston pihassa.

Sodankylän kunnanvaltuuston kokoontuu valitsemaan uuden kunnanjohtajan maanantaina 16. marraskuuta.

Sodankylän koronatilanteen ja siitä johtuvien toimenpiteiden vuoksi valtuuston kokous järjestetään osin etänä ja mahdollisesti osin paikan päällä valtuustosalissa.

Valtuutetut voivat osallistua kokoukseen paikan päällä kunnanviraston valtuustosalissa turvavälit sekä käsihygienia ja kasvomaskien käyttö huomioiden. He voivat osallistua kokoukseen myös kotoa etäyhteyksien kautta, kunnanviraston erillisistä toimisto- tai kokoushuoneista tai vaikkapa omasta autosta kunnanviraston pihassa.

Kunnanvirastolla kokoukseen osallistuville osoitetaan erikseen tilat kokoukseen osallistumiseen ja mahdollisia ryhmäneuvotteluja varten. Kunnanvirastolle on varattu käsidesiä, kasvomaskeja ja suojakäsineitä.

Virkavaali ei vielä onnistu etänä

Jos uudesta kunnanjohtajasta äänestetään, se tapahtuu paikan päällä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.