Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

So­dan­ky­län ta­lous­ar­vion to­teu­tu­ma hei­lah­te­li va­loi­sam­mak­si – vt. kun­nan­joh­ta­ja va­roit­taa, että tilanne voi vielä muuttua

Koronan vuoksi verotuotot ja valtionosuudet heittelehtivät ennalta-arvaamattomasti, Tarja Lempeä huomauttaa.

Sodankylän vuoden 2020 talousarvion toteutuma näyttää valoisammalta kuin hetkeen on nähty. Vt. kunnanjohtaja Tarja Lempeä esitteli valtuustolle torstain kokouksen päätteeksi tuloslaskelmaa, jossa vuosikate on selkeästi parempi kuin alkuperäisessä talousarviossa.

Sodankylän kunnan vuosikate on viimeisimmässä talousarviopäivityksessä 4,9 miljoonaa euroa. Tilikauden tulosta on lähes 1,5 miljoonaa euroa ja tilikauden ylijäämää noin 1,7 miljoonaa euroa.

– Arvio on tällä hetkellä positiivinen mutta ei luoteta tähän vielä koska tilanne voi muuttua, Tarja Lempeä kuvaili valtuustolle ja muille kuulijoille.

Lempeä kertoo, että koronan myötä verotulot ja valtionosuudet ovat muuttuneet useaan kertaan vuoden aikana.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.