ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

So­dan­ky­lä val­mis­tau­tuu Sakatin kai­vos­hank­kee­seen – kaa­va­val­mis­te­lui­ta näh­tä­vil­le

Myös kaivostoimintaa palvelevan Kelukoskenmaan kaavoitus käynnistyy.

Sodankylän kunnanhallitus käsitteli kolmea Sakatin kaivoshankkeeseen liittyvää kaava-asiaa maanantaina.

Kunnanhallitus asettaa nähtäville Sakatin osayleiskaavan valmisteluaineiston ja pyytää siitä lausunnot. Aineistossa on kuusi kaavaluonnosvaihtoehtoa, jotka perustuvat ympäristövaikutusten arviointimenettelyyn. Mukana on myös kaavakartta rauhoitetuista kasvilajeista ja luonnontilaisista lähteistä. Luonnoksissa on myös kaivoshankkeen yhdystievaihtoehdot ja yhdystien aluevaraussuunnitelma.

Kaivoshanketta varten kaavaan varataan muun muassa kaivosaluetta, kaivosteollisuusaluetta ja maanalainen kaivosalue. Kaivosalueelle sijoittuvat voimassa olevan yleiskaavan mukaiset rakennuspaikat tulee alueen toteuttajan korvata viimeistään kaivostoimituksen yhteydessä. Kaivoksen eteläisen yhdystien yhteyteen on kaavaan varattu työpaikka-alueita, joita voitaisiin hyödyntää kaivostoiminnan tarvitsemiin tukipalveluihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.