kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Influenssa: Ro­va­nie­mi aloit­taa inf­luens­sa­ro­ko­tuk­set mar­ras­kuus­sa – aikaa ei voi vielä varata

Tilaajille

Seit­se­mäl­lä Lapin kun­nal­la on köy­häin­avul­le nyt ky­syn­tää – Vel­kaan­tu­mi­nen kiihtyy ja samalla paineet verojen ko­rot­ta­mi­seen ja pal­ve­lu­jen kar­si­mi­seen kas­va­vat

Vaikeudet ovat isot, mutta hankalaa on ollut aiemminkin. Savukosken kunnanjohtajalle tulee mieleen 1990-luvun alun lama.

Rovaniemen kaupunki ei ole hakenut harkinnanvaraista valtionavustuksen korotusta kertaakaan kuntaliitoksen jälkeen ennen tätä vuotta.
Rovaniemen kaupunki ei ole hakenut harkinnanvaraista valtionavustuksen korotusta kertaakaan kuntaliitoksen jälkeen ennen tätä vuotta.
Kuva: Miila Kankaanranta, Anssi Jokiranta

Seitsemän Lapin kuntaa on hakenut harkinnanvaraista avustusta tälle vuodelle. Avustusta ovat hakeneet Kemi, Kemijärvi, Pello, Rovaniemi, Savukoski, Simo ja Sodankylä. Iso kiinnostus harkinnanvaraista avustusta kohtaan kertoo kuntakentän isoista ongelmista, mutta 1990-luvun lamaan on vielä matkaa. Silloin pulassa olivat muutkin kuin kunnat.

Rovaniemen kaupunginkamreeri Jussi Päkkilä kertoo, ettei kaupunki ole hakenut harkinnanvaraista avustusta kertaakaan kuntaliitoksen jälkeen. Nyt talousongelmat ovat sitä luokkaa, että kolmea miljoonaa euroa päätettiin hakea.