Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Seit­se­mäl­lä Lapin kun­nal­la on köy­häin­avul­le nyt ky­syn­tää – Vel­kaan­tu­mi­nen kiihtyy ja samalla paineet verojen ko­rot­ta­mi­seen ja pal­ve­lu­jen kar­si­mi­seen kas­va­vat

Vaikeudet ovat isot, mutta hankalaa on ollut aiemminkin. Savukosken kunnanjohtajalle tulee mieleen 1990-luvun alun lama.

Rovaniemen kaupunki ei ole hakenut harkinnanvaraista valtionavustuksen korotusta kertaakaan kuntaliitoksen jälkeen ennen tätä vuotta.
Rovaniemen kaupunki ei ole hakenut harkinnanvaraista valtionavustuksen korotusta kertaakaan kuntaliitoksen jälkeen ennen tätä vuotta.
Kuva: Miila Kankaanranta, Anssi Jokiranta

Seitsemän Lapin kuntaa on hakenut harkinnanvaraista avustusta tälle vuodelle. Avustusta ovat hakeneet Kemi, Kemijärvi, Pello, Rovaniemi, Savukoski, Simo ja Sodankylä. Iso kiinnostus harkinnanvaraista avustusta kohtaan kertoo kuntakentän isoista ongelmista, mutta 1990-luvun lamaan on vielä matkaa. Silloin pulassa olivat muutkin kuin kunnat.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi