Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Särkeä ruo­toi­neen la­si­purk­kiin, haukea tuo­re­suo­lat­tu­na, ahventa ja madetta – kaik män

Jouko Lampela kirjoittelee kotimaisesta kalasta, ja samaa mieltä minä. Kyllä on hyvää. Särki.

Aikanaan isä pyysi ja talveksi suolasi painon alle puuastiaan. Kyllä oli hyvää, kun pikkupoikana sipulti suutariveitsellä peukaloaan vasten sitä pikku sipaleiksi. Sanoi. Pure poika, kyllä se mene ruotoineen, ja se on terveellistä.

Lihamyllyllä jauhettu ja kalapihviksi. Lasipurkkiin ruotoineen sipulin ja ruokaöljyn kanssa leivinuunin jälkilämpöön. Paistinkalana. Kyllä on hyvää

Hauki, se lappilaisten moittima ketunruoka, jänkäkoira. Isä opetti sitä syömään. Tuoresuolasi, ja oli hyvää. Olen julkisesti sanonut, ja sanon yhä. Niin suurta haukea ei minulle tuoda, etten syö.

Muutama vuosi sitten sain tuttavalta yli kymmenkiloisen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita