Saamelaiskäräjävaalit: Ään­ten­las­ken­ta on alkanut – en­sim­mäi­set epä­vi­ral­li­set tu­lok­set il­moi­te­taan tiis­taiaa­mu­na

Tietomurto: Satojen Lapin hy­vin­voin­tia­lueen asiak­kai­den tietoja on saat­ta­nut joutua vääriin käsiin – koskee in­kon­ti­nens­si- ja dia­be­tes­tuot­tei­den ko­tiin­kul­je­tus­pal­ve­lun asiak­kai­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Sal­las­sa kaa­det­tiin en­nä­tyk­sel­li­sen ko­koi­nen hir­vi­son­ni – "Tunne oli sel­lai­nen, että voiko tämä pitää paik­kaan­sa"

Yli 370 kiloa painanut hirvi punnittiin useampaan kertaan.

Hirvenmetsästyskausi alkoi Sallassa toissa viikonloppuna harvinaisella tavalla. Sallalainen Konsta Kellokumpu kaatoi heti metsästyskauden toisena päivänä jättikokoisen hirvisonnin. Hirven ruholla oli painoa peräti 377 kiloa.

Kyseessä on mitä todennäköisemmin kaikkien aikojen suurin kaadettu hirvi. Metsästys ja Kalastus -lehti pitää yllä kaadettujen hirvien painotilastoa, ja Sallassa kaadettu hirvi ylittää edellisen ennätyksen yli 20 kilolla.

– Tunne oli hirven punnituksen jälkeen sellainen, että voiko tämä pitää paikkaansa. Hirvi punnittiin varmaan viisi kertaa uudestaan. Yllätys oli päällimmäinen tunne varmasti kaikilla, Kellokumpu kertaa.

Hirvenmetsästys aloitettiin Sallassa tavalliseen tapaan, eikä vielä aamulla ollut tiedossa mitä päivä tuo tullessaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.