kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Sai­raus­pois­sao­lot ku­rit­ta­vat Fin­nai­ria – vä­hen­tää len­to­vuo­ro­ja

Helsinki

Finnair ennakoi, että koronaviruksen omikronmuunnos ja käynnissä oleva flunssakausi lisäävät sairauspoissaoloja yhtiön ja yhteistyökumppaneiden piirissä. Tämän takia Finnair kertoo karsivansa ennakoivasti noin viidenneksen helmikuun liikenneohjelmastaan.

Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér kertoo, että sairauspoissaolot vaikuttavat nyt monien lentoyhtiöiden ja lentoasemien toimintaan sekä Suomessa että ympäri maailmaa.

– Pyrimme ratkaisemaan resurssihaasteita perumalla lentoja ennakoivasti, jotta viime hetken peruutuksilta vältyttäisiin. Näin asiakkaillemme jää riittävästi aikaa varautua muutoksiin ja muokata matkasuunnitelmiaan tarpeen mukaan, Orvér arvioi tiedotteessa.

Lentoja perutaan erityisesti reiteillä, joilla Finnairilla on useita päivittäisiä lentoja. Asiakkaille voidaan näin tarjota korvaavaa lentoa yleensä samalle päivälle.