Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

Häiriö: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

Sai­raan­hoi­to­pii­rit ja Lapin alue­hal­lin­to­vi­ras­to kä­sit­te­le­vät ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia al­ku­vii­kol­la – Län­si-Poh­jas­sa sai­raa­la­hoi­don tarve kasvoi yhä

Lapin ja Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirit sekä Lapin aluehallintovirasto käsittelevät Lapin koronarajoitustoimien tilannetta alkuviikosta, kerrotaan Länsi-Pohjasta.

Länsi-Pohjan tartuntatautilääkärit käsittelevät tiistaina myös  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suositusten tuomia linjausmuutoksia koronan karanteeni- ja eristyskäytäntöjen osalta. Lapin sairaanhoitopiiri päivitti viime viikon  perjantaina karanteeni- ja eristysohjeitaan.

Sairaalahoidon tarve kasvanut

Länsi-Pohjassa todettiin viime viikolla yhteensä 331 uutta koronavirustartuntaa. Tapausmäärien kasvu on sairaanhoitopiirin mukaan tasaantunut. Kahden viikon ilmaantuvuus on 1 000 / 100 000, ja se on koko pandemia-ajan korkein luku.

Sairaalahoidon tarve on kasvanut yhä, mutta tehohoidossa ei koronan takia ole potilaita. Osastohoidossa on 11 koronapotilasta, joista kahdeksan on keskussairaalassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.