Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Säh­kö­las­kuun rahat sei­näs­tä?

Energian hinta ja tuottamistavat puhututtavat. Sähkön ja polttonesteiden hinta on lämmityskauden edetessä konkretisoitunut ja hätä kasvanut. Eikä ihme, sillä lappilaiset pitkine välimatkoineen ja vuodenaikojen vaihteluineen kärsivät tästä eniten.

Tätä viestiä olen vienyt myös kansanedustajille, ja kysellyt toimenpiteiden perään. Olen saanut ympäripyöreitä vastauksia, jotka ovat konkreettisilta toimilta jääneet laimeiksi. EU-tasolta ei mitä luultavammin ole nopeita ratkaisuja luvassa eli tarvitaan kansallisia, nopeita ja konkreettisia ratkaisuja, jotka näkyvät heti laskun loppusummassa. Pystyttiinhän nopeisiin päätöksiin koronantorjunnassakin, kun tahto oli kova ja yhteinen.

Tuulivoimapuistoja on suunnitelmissa kattavasti. Hankkeita on vireillä jo niin paljon, ettei kaikkia voida viedä maaliin. Tuulivoimalat eivät sovellu kaikkialle. Lapin on pysyttävä maisemaltaan Lappina: kauniina ja uniikkina, erämaisena puhtaine luontoineen, todellisena matkailun ja virkistäytymisen paratiisina – paikalliset huomioiden.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.