Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Saa­ta­vuus hei­ken­ty­nyt osassa te­ras­si- ja sau­na­ra­ken­ta­mi­ses­sa käy­te­tyis­tä puu­la­jeis­ta – sota Uk­rai­nas­sa voi vai­keut­taa suo­ma­lais­ten re­mon­toin­tia

Vaikka tervaleppä, haapa tai siperianlehtikuusi loppuisivat kaupoista, kesän remonttityö ei välttämättä tyssää siihen.

Ajattelitko uusia tervaleppäsaunasi kesälomasi aikana vastaavilla tuliterillä materiaaleilla?

Hyvä idea, mutta leppäpaneeleita tai -lauteita ei välttämättä ole saatavilla kaupoista entiseen malliin. Venäjän kevättalvella alkanut hyökkäys Ukrainaan on heijastunut myös rakentamiseen ja remontointiin Suomessa.

Kaikkia toivottuja materiaaleja ei ehkä ole saatavilla joka paikassa halutulla tavalla, ja eri tuotteiden toimitusajoissa saattaa olla viivettä. Myös eri materiaalien hinnat ovat voineet nousta aiemmin mietitystä remonttisuunnitelmasta.

Alan asiantuntijat kuitenkin vakuuttavat, etteivät kodin tai mökin remonttityöt jää tekemättä ainakaan sen vuoksi, ettei remonttituotteita ja -tarvikkeita olisi yleisesti ottaen saatavilla.

Esimerkiksi rakennus- ja sisustustarvikekaupan alan yhdistyksen RASIn toimitusjohtajan Minna Liuksialan mukaan yleinen tuntuma on se, että tuotteita on tällä hetkellä hyvin varastoissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.