Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi nuoret eh­dok­kaat edes kam­pan­joi­vat? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Saamen kieltä tehdään nä­ky­väm­mäk­si Kelan sisällä – säh­köi­nen asioin­ti puuttuu vielä

Kela kehittää saamenkielisiä palveluita yhdessä kieliyhteisön kanssa ja pyrkii tekemään saamen kielten viikkona saamen kieltä näkyväksi ja kuuluvaksi myös Kelan sisällä.

– Kun kieli näkyy päivittäin, luo se tunteen, että meidän kielemme on hyväksytty, sillä on arvoa ja se kuuluu yhteiskuntaan, saamelaiskäräjien puheenjohtaja Tuomas Aslak Juuso sanoo tiedotteessa.

Kela linjaa palveluiden kehittämisestä yhdessä saamelaiskäräjien kanssa. Seuraava tapaaminen Kelan ja saamelaiskäräjien edustajien kanssa järjestetään marraskuussa.

Saamenkielisten palvelujen kehittämisessä hyödynnetään myös asiakasraateja. Vuoden 2021 aikana pidettyihin saamenkielisen palvelun asiakasraateihin on osallistunut kaikkien Suomessa puhuttujen saamen kielten eli pohjois-, inarin- ja koltansaamen puhujia. Asiakasraadeissa asiakkaat pääsevät arvioimaan sitä, kuinka hyvin Kelan palvelut vastaavat heidän toiveisiinsa ja tarpeisiinsa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.