kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Tilaajille

Saa­me­lais­kä­rä­jien pu­heen­joh­ta­jis­to tuo­mit­see vi­ha­pu­heen – e­ri­tyi­sen huolen pu­heen­joh­ta­jis­to il­mai­see saa­me­lais­nuo­rien ja heidän jak­sa­mi­sen­sa puo­les­ta

Saamelaiskäräjien puheenjohtajisto tuomitsee saamelaisiin kohdistuvan vihapuheen ja peräänkuuluttaa asiallista ja faktoihin perustuvaa keskustelua, saamelaiskäräjät tiedottaa.

Puheenjohtajien mukaan saamelaisiin kohdistuva vihapuhe on lisääntynyt huomattavasti viime aikoina, kun saamelaiskäräjälakiesitystä on käsitelty eduskunnassa ja julkisuudessa.

– Viimeisten päivien aikana olemme saaneet todistaa, kuinka häirintä tapahtuu etenkin sosiaalisessa mediassa, ja se kohdistuu erityisesti saamelaisten oikeuksia puolustaviin henkilöihin, kannanotossa todetaan.

Saamelaiskäräjien puheenjohtajiston mukaan saamelaiset kohtaavat tutkimusten perusteella edelleen syrjintää ja vihapuhetta suomalaisessa yhteiskunnassa.

– Jokaisella, etenkin näkyvissä luottamustehtävissä ja muissa merkittävissä asemissa olevilla henkilöillä on vastuu luoda rakentavaa ja faktoihin perustuvaa keskustelukulttuuria, puheenjohtajisto lausuu tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.