Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Asuntokauppa: Myy­tä­vien asun­to­jen määrä putosi Ro­va­nie­mel­lä – vanhaa oma­ko­ti­ta­loa ei laiteta myyn­tiin, jos tar­jol­la ei ole uu­dem­paa asun­toa, johon vaihtaa

Tilaajille

Ruo­ka­hä­vik­kiä syntyy eniten kotona – tee­ma­vii­kol­la poh­di­taan, miten hä­vik­kiä voisi vä­hen­tää

Parhaillaan vietetään hävikkiruokaviikkoa.

Kotitaloustaidot ovat yksi keino vähentää ruokahävikkiä. Kuvassa menossa kotitaloustunti Kaakkurin koulussa viime tammikuussa.
Kotitaloustaidot ovat yksi keino vähentää ruokahävikkiä. Kuvassa menossa kotitaloustunti Kaakkurin koulussa viime tammikuussa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Syömäkelpoista ruokaa päätyy roskiin suuria määriä. Hävikkiä syntyy koko ruokaketjun matkalla pellolta ruokapöytään, entinen loppukulutuspaikalla kotitalouksissa.

Torstaina julkistettiin uusia tutkimustuloksia ruokahävikistä. Mistä ne kertovat, tutkija Inkeri Riipi Luonnonvarakeskuksesta?

– Kuluttajien ruokahävikin syntyyn vaikuttavat hyvin moninaiset kompleksiset tekijät ruuan hankinta- ja kulutusketjun eri vaiheissa. Niitä ovat niin kuluttajien yksilölliset kuin sosiaalisen toimintaympäristön ja yhteiskunnan kautta vaikuttavat tekijät.