Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Ro­va­nie­men ui­ma­kou­lut pa­laa­vat Ve­si­hii­teen – il­moit­tau­tu­mi­nen me­neil­lään

Uimakoululaisia Vesihiidessä vuonna 2014.
Uimakoululaisia Vesihiidessä vuonna 2014.
Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemi on kahtena edellisenä kesänä pitänyt uimakoulut normaalista poiketen Santasportilla, mutta tänä kesänä lapset pääsevät uimahalli Vesihiiden altaisiin. Kaupunki järjestää kesällä perinteisiä kahden viikon uimakouluja eri tasoisille uimareille ja lisäksi tarjolla on myös uudenlaista toimintaa.

Kahden viikon uimakoulujaksoja on yksi kesäkuussa ja kaksi heinäkuussa. Etäämpää kulkeville järjestetään viikon mittainen uimakoulu kesä-heinäkuun vaihteessa.

Uutta toimintaa on juhannusviikolla järjestettävä neljän päivän mittainen vesiliikuntakerho, jonka kaupunki toteuttaa  yhteistyössä vesiliikuntaseurojen kanssa. Kerhossa lapset pääsevät tutustumaan sukeltamiseen, junior lifesaver -toimintaan, vesipalloon ja melontaan.

Seuroista mukana ovat Rovaniemen Urheilusukeltajat, Rovaniemen Uimaseura, Swimming Club Rovaniemi ja Rovaniemen melojat.

Tehoalkeissa enemmän tukea

Toinen uusi ryhmä, tehoalkeet, on suunnattu uimataidottomille lapsille. Ryhmiä on sekä liukumäkialtaassa että ison altaan matalassa päädyssä. Tavoitteena on saada luottamusta ja rentoutta vedessä olemiseen hauskuutta unohtamatta. Ryhmässä edetään uintiryhmän tason mukaan ilman suorituspaineita.

Tehoalkeissa ryhmäkoko on pienehkö. Ryhmä sopii lapsille, jotka kaipaavat hieman enemmän tukea uinnin opettelemisen, tai hieman vanhemmille lapsille, joilla uimataito on jäänyt hankkimatta.

Uimakoulupaikat täytetään arvontamenettelyllä, koska osa uimakoulujen ajankohdista on niin suosittuja. Vesiliikuntakerho ja tehoalkeisryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ja ryhmät pyritään jakamaan lapsen ikä- ja taitotason mukaisesti.

Lisää tietoa verkossa

Tiedot uimakoulujen ajankohdista ja kuvaukset ryhmistä löytyvät osoitteesta rovaniemi.fi/Palvelut/Kesauimakoulut.

Uimakouluihin ilmoittaudutaan 12.–25.4. osoitteessa resurssivaraus.rovaniemi.fi.

Vesiliikuntakerhoon ja tehoalkeisryhmiin ilmoittaudutaan 15.4. alkaen puhelimitse numeroon 050 315 1446.