Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ro­va­nie­men Pöyk­kö­läs­sä vil­kas­ta vii­kon­lop­pu­na, kansa ke­rään­tyy sekä Sa­don­kor­juu­mark­ki­noil­le että Sa­han­pe­rän Sa­vot­taan

Sadonkorjuumarkkinoilla asiakkaat pääsevät korjaamaan lappilaista syksyn satoa.
Sadonkorjuumarkkinoilla asiakkaat pääsevät korjaamaan lappilaista syksyn satoa.
Kuva: Anssi Jokiranta

Lapin suurin metsäalan tapahtuma Sahanperän Savotta siirtyy juhlavuotensa kunniaksi Lapin Metsämuseolle Pöykkölään.

Tapahtuma järjestetään rinnakkain Pöykkölän sadonkorjuumarkkinoiden kanssa Pöykkölän kotiseutumuseolla.

Koko perheen tapahtuma Sahanperän Savotta järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Tapahtuman järjestäjien mukaan luvassa on erityisen paljon tekemistä lapsille. Metsä- ja työkoneiden lisäksi  ohjelmassa on muassa lajitunnistusta,  hevoskärryajelua, linnunpönttöjen tekemistä ja metsätaitoilua.

Paikan päälle tapahtumiin pääsee myös maksuttomilla bussikyydeillä, jotka tuovat ja vievät takaisin kaupunkiin. Bussit kulkevat myös Pöykkölän kotiseutumuseolla järjestettäville Sadonkorjuumarkkinoille.

Myös sadonkorjuumarkkinoilla on paljon nähtävää koko perheelle. Työnäytöksissä esitellään muun muassa sorvausta, pirtakangaspuilla kutomista, kehräystä, nahkatöitä ja verhoilua, ja yleisö pääsee myös katsomaan minkälaista on hardanger tai tuftaus.

Lapset pääsevät kokeilemaan muun muassa keppihevosrataa ja suopunginheittoa.

Sadonkorjuumarkkinoiden järjestäjät pyytävät huomioimaan, ettei markkina-alueelle tulla koiran kanssa. Lemmikin voi markkinoilla kiertelyn ajaksi jättää ilmaiseen koiraparkkiin, jota hoitaa Rovaniemen Käyttökoirat ry.

Miten ja milloin

Sadonkorjuumarkkinat la ja su 9.–10.9. kello 10–16 Pöykkölän kotiseutumuseolla. Järjestäjänä Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto.

Sahanperän Savotta la ja su 9.–10.9. Lapin metsämuseolla. Tapahtuman järjestäjänä on Lapin Metsämuseoyhdistys ry, joka järjestää tapahtuman yhdessä MetsäRekry Lappi -hankkeen kanssa.

Sekä Pöykkölän sadonkorjuumarkkinoille että Sahanperän Savottaan järjestetään maksuton bussikuljetus.

Bussi 1 ajaa non stopina kello 10 ja 16 välisen ajan reittiä Lappi Areena – Lapin Metsämuseo – Kotiseutumuseo – Lappi Areena. Bussi kiertää Lappi Areenalta lähtiessään Ounasrinteen kautta ja palaa Lappi Areenalle kotiseutumuseolta suorinta reittiä (Ranuantietä keskustaan päin ja kääntyy Lappi Areenalle käymättä keskustassa). Liikennöitsijänä Saaga Travel oy.

Bussi 2 lähtee tasatunnein kaupungista Hotel SantaClausin edestä (klo 10–15 välisenä aikana) ajaen reittiä Lappi Areenan parkkipaikka – Pöykkölän kotiseutumuseo – Sahanperän Savotta. Paluukyydit Pöykkölän kotiseutumuseolta aina 20 yli alkaen klo 10.20 (viimeinen 15.20) ja aina puolelta Metsämuseolta alkaen klo 10.30 (viimeinen klo 15.30). Liikennöitsijä O. Niemelä Oy.

Oikaisu 8.9. klo 12.32: Korjattu Bussi 1:n liikennöitsijäksi Saaga Travel ja bussi 2:n O. Niemelä Oy.