Pääkirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­men päät­tä­jät ovat se­li­tyk­sen velkaa siitä, miksi he päät­ti­vät si­joit­taa kau­pun­ki­lais­ten rahoja eet­ti­ses­ti ar­ve­lut­ta­vaan ris­ki­yh­tiöön

Mitä pitäisi ajatella kaupungista, joka elää velaksi, mutta laittaa silti miljoonittain veronmaksajien rahoja moraalittomaan pikavippibisnekseen isolla riskillä? Tätä on kysytty Rovaniemellä, kun selvisi, että kroonisten talousongelmien kanssa painiva kaupunki on sijoittanut 2,4 miljoonaa euroa varainhoitoyhtiön sijoitusyhtiöön Front Financeen (FF), joka asetettiin äsken yrityssaneeraukseen. Sen myötä kaupunki on menettämässä reilut 730 000 euroa.

Kyse oli korkean tuoton sijoituksesta, mihin on liittynyt myös korkea riski. Riskisijoituksesta päätti Rovaniemen kaupunginhallitus 30.3.2017. Asiaa valmistelivat silloinen kaupunginkamreeri Jussi Päkkilä ja konserniasiamies Heli Välikangas, joita kuultuaan hallitus siunasi sijoituksen yksimielisesti silloisen kaupunginjohtajan Esko Lotvosen esityksestä. FF:een sijoitti myös Rovaniemen kylien kehittämissäätiö, jolle on tulossa noin 30 000 euron tappio.