Festivaali: Si­me­rock jul­kai­si nipun ar­tis­ti­kiin­ni­tyk­siä – ­Behm, Kuumaa ja Rosa Coste mukana ensi kesän fes­ti­vaa­leil­la

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­men päät­tä­jät esiin­ty­vät mie­lel­lään avoi­muu­den apos­to­lei­na, mutta puheet ja teot eivät aina kohtaa – tapaus RoPS on tästä mal­li­esi­merk­ki

Pääkirjoitus // 9.11.2022

Rovaniemi ei ole päässyt eroon salailukulttuuristaan, jolla on kaupungissa tunnetusti pitkät perinteet. Tuorein todiste tästä on Rovaniemen Palloseuran (RoPS) velkasotkuun liittyvä maksujärjestely, jonka paikalliset virka- ja luottamushenkilöt pyrkivät yksissä tuumin salaamaan veronmaksajilta.

RoPS on yhä velkaa Rovaniemen kaupungille yli 300 000 euroa, josta Keskuskentän katsomorakennuksen vuokrarästien osuus on reippaat puolet. Rästit ovat syntyneet 2018–21. Maksamattomia kenttä- ja harjoitusvuoromaksuja on puolestaan kertynyt vuosina 2019–21 reilun 100 000 euron edestä. Jälkimmäisiä rästimaksuja on tullut lisää myös kuluvana vuonna yli 45 000 euroa.

Nyt on selvinnyt, että Rovaniemi hyväksyi jo reilu vuosi sitten RoPS:n rästimaksuille avokätiset maksuohjelmat (LK 8.11.).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.