Ro­va­nie­men lasten Mo­ni­ur­hei­lu­kou­lu kutsuu uusia har­ras­ta­jia – Lapsen ei tar­vit­se si­tou­tua yhteen lajiin

Lapsen ei tarvitse sitoutua mihinkään tiettyyn lajiin.

Moniurheilukoulussa on mukana lähes 350 lasta ja nuorta.
Moniurheilukoulussa on mukana lähes 350 lasta ja nuorta.
Kuva: Santasport Lapin Urheiluopisto

Rovaniemen monipuolistuneet ja laajentuneet liikuntamahdollisuudet tarjoavat kaupunkilaisille hyvät eväät liikunnallisen elämäntavan harjoittamiseen jo varhaisessa vaiheessa. Yksi liikkuu omaksi ilokseen, toinen miettii kenties siirtymistä tavoitteellisemman seuratoiminnan pariin.

Santasport Lapin Urheiluopiston järjestämä Moniurheilukoulu toimii monelle lapselle ja nuorelle ensimmäisenä askeleena uusien harrastusten pariin.

Lasten ja nuorten liikunnallisiin taitoihin, terveyden tukemiseen sekä kehittämiseen tähtäävä toiminta liikuttaa jo liki 350 rovaniemeläistä viikoittain.

Moniurheilukoulu on tarkoitettu 3–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa, kilpailla tai muutoin rakentaa monipuolisen pohjan liikkumiselle.

Moniurheilukoulun tavoitteena on harjoittaa monipuolisesti motorisia perustaitoja, eri lajitekniikoita sekä fyysisiä ominaisuuksia eri lajien kautta, joihin kuuluvat tällä hetkellä mäkihyppy, Loiskis-uinti, voimistelu ja yleisurheilu.

Liikkumista ilon kautta

Voimisteluryhmistä vastaava Mervi Kumpuniemi kertoo ryhmien olevan suosittuja, sillä Moniurheilukoulu ei sido ketään yhteen tiettyyn lajiin.

– Täällä voidaan mennä lajirajojen yli, ja harrastamaan pääsee myös ilman aiempaa lajitaustaa. Kynnys mukaan tulemiselle on yleisesti ottaen pieni, sillä mitään taito- tai tasovaatimuksia ei ole asetettu.

Moniurheilukoulussa liikutaan ilon kautta ja pilke silmäkulmassa. Voimisteluryhmiin lukeutuvat trampoliinihyppykoulu, taito- ja akrobatiakoulu sekä temppukoulu kuulostavat vanhemmankin korvaan houkuttelevilta, ja sitä ne myös ovat.

Temppukoulun ja uintiryhmien vetäjä Mari Kunnari onkin saanut paljon positiivista palautetta itse harrastajilta eli lapsilta.

– Lasten tuntemukset Moniurheilukoulusta ovat olleet lähes poikkeuksitta positiivisia ja ryhmät tykättyjä. Eniten ollaan tykätty siitä, ettei toiminta ole kilpailuun tähtäävää ja jokainen saa harrastaa omalla tasollaan, Kunnari sanoo.

Kilpailemaan pääsee, jos haluaa

Mikäli lapsen tai nuoren kilpailuvietti kuitenkin herää, löytyy Moniurheilukoulusta ryhmiä myös kisaamisesta kiinnostuneille, kertoo koko toiminnasta vastaava Susanna Parkkisenniemi.

Hänen mukaansa pääasia on, että lapset ja nuoret saadaan kokeilemaan erilaisia harrastusmahdollisuuksia ilman isompia vaatimuksia.

– Pääideana on, että jokainen voi koota haluamansa paketin eli voi ottaa esimerkiksi yhden viikkotunnin taito- ja akrobatiakoulua ja toisen viikkotunnin vaikkapa mäkihyppyä. Välineistö on järjestetty valmiiksi yhdessä opiston ja mukana olevien yhteistyöseurojen toimesta, Parkkisenniemi sanoo.

Moniurheilukoulun kevätkausi on juuri alkanut, ja lähes kaikkiin ryhmiin mahtuu vielä uusia innokkaita mukaan.

Toiminnan hinta määräytyy lopullisesti viikkotuntien kokonaismäärän perusteella.

Ryhmiin voi käydä kuitenkin tutustumassa ilmaiseksi kahden ensimmäisen viikon aikana.

Lisätietoja: www.moniurheilukoulu.fi

Mikä?

Moniurheilukoulu

Santasport Lapin Urheiluopiston järjestämä matalan kynnyksen harrastuspaikka taaperoista teini-ikäisiin.

Koulussa on neljä lajia:

1. Mäkihyppy (Pikku-Kotkien mäkikoulu yhteistyössä Ounasvaaran Hiihtoseuran kanssa)

2. Loiskis-uinti

3. Voimistelu (temppukoulu, taito- ja akrobatiakoulu, trampoliinihyppykoulu)

4. Yleisurheilu (urheilukoulut, kilparyhmät ja lajikoulut; keihäs-, seiväs-, aitajuoksu- ja heittokoulut), yhteistyössä Lapin Lukon ja Pohjan Koiton kanssa

Kevätkausi 7.1.–16.5.2020, ilmoittautuminen on auki koko kevään ajan.

Ryhmiin tutustuminen maksutta kahden ensimmäisen viikon ajan. Sen jälkeen hinta määräytyy kokonaisviikkotuntien perusteella.