
– Mämmin tarjoaminen on ollut perinne jo kauan aikaa, ainakin 20 vuotta. Sinä aikana on ehtinyt monta päiväkoti- ja koululaisten ryhmää kasvaa aikuisiksi.
– Mämmin menekki vaihtelee suuresti koulukohtaisesti ja sitä seurataan seuraavaa vuotta varten. Mämmiä tarjotaan kaikille ja sitä menee noin 50–100 grammaa henkilöä kohti. Mämmin syöntiä edistää herkullinen vaniljakastike.
– Johtokunnan kanan historia juontaa aikaan, jolloin kaupungissa toimi liikelaitosten johtokunta, jonka puheenjohtajana tuolloin toimi Leena Jääskeläinen.
– Johtokunta halusi tutustua uuteen monitoimikeittiöön ja koko ruoka- ja puhtauspalvelun toimintaan. Vierailusta innostuneena henkilöstö kehitti herkullisen ruokalajin tarjottavaksi vieraille. Kanan paistileikkeelle valmistettiin paprikasta ja sipulista currylla ja juustolla höystetty kastike. Ruoka haudutettiin uusilla laitteilla meheväksi.
– Johtokunnan mielestä ruokalaji onnistui hyvin ja siitä syystä se nimettiin Johtokunnan kanaksi. Sen jälkeen ruokalajia on tarjottu juhlapäivien kynnyksellä kaikille asiakkaillemme.
– Kouluruokailussa otetaan perinteet huomioon. Laskiaisena tarjotaan hernekeittoa ja laskiaispullia, jos laskiainen ei satu hiihtolomaviikolle. Vappuna tarjotaan munkkeja tai donitseja. Ystävänpäivänä tarjotaan jäätelöä tai jotain muuta herkkua.
– Itsenäisyyspäivänä tarjotaan perinteisesti porokiusausta tai karjalanpaistia. Joulun aikaan tietysti tarjotaan kinkku, laatikot ja rosollit.