Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ro­va­nie­men joulu avataan vir­tuaa­li­ses­ti – Pa­ja­ky­läs­sä te­ke­mis­tä per­heil­le koko vii­kon­lo­pun

Pajakylän joulunavaus on perinteisesti kerännyt paikalle ison yleisöjoukon. Kuva on vuoden 2019 tapahtumasta.
Pajakylän joulunavaus on perinteisesti kerännyt paikalle ison yleisöjoukon. Kuva on vuoden 2019 tapahtumasta.
Kuva: Jussi Leinonen

Perinteinen Rovaniemen joulunavaus tapahtuu tänä vuonna koronaepidemian takia virtuaalisesti lauantaina 7. marraskuuta. Aiempina vuosina joulunavausta on juhlistettu live-tapahtumana Joulupukin Pajakylän keskusaukiolla Napapiirillä.

– Haluamme toimia terveysturvallisesti ja toteuttaa tapahtuman virtuaalisesti. Samalla pystymme takaamaan, että kaikki joulufanit  ympäri maailman pääsevät mukaan tapahtumaan, taustoittaa Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Virtuaalinen joulunavaus tarkoittaa käytännössä livestriimausta eli suoraa lähetystä, jossa virittäydytään joulutunnelmaan Vanilja-tontun johdolla. Puolen tunnin mittaisessa suorassa lähetyksessä on mukana akustista joulumusiikkia, joulutervehdyksiä läheltä ja kaukaa, Unicefin hyväntekeväisyyslahjoitus sekä joulupukin virallinen joulukauden avauspuhe.

Pajakylässä tekemistä ja tarjouksia

Lisäksi koko viikonlopun ajan 6.–8. marraskuuta Joulupukin Pajakylässä ja Rovaniemen kauppakeskuksissa on tekemistä ja tarjouksia paikan päällä vieraileville.

Pajakylässä pääsee osallistumaan koko perheen kyläsuunnistukseen, Tonttu Jukolaan, jonka lähtö ja maali sijaitsevat Napapiirin linjalla. Reitin kiertäneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja.

Pajakylässä on lisäksi tarjolla muun muassa ilmaisia sisäänpääsyjä sekä alennettuja pääsylippuja Husky Parkiin, Santa Claus Reindeerin poroajelulle sekä kotieläinpiha Tallitontun Pihalle.

Keskustassa ei jouluparaatia, vaan pakettikilpailu

Kaupungin keskustassa kauppakeskukset Revontuli, Rinteenkulma ja Sampokeskus ovat jälleen mukana Rovaniemen joulunavausviikonlopussa. Niiden perinteisesti järjestämä perinteinen jouluparaati jää kuitenkin tänä vuonna väliin vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Joulutunnelmaa on kuitenkin luvassa: useat keskustan myymälät sonnustavat omat näyteikkunansa joulukuntoon ja osallistuvat näin Kaunein jouluikkuna -kilpailuun.

Lisäksi kauppakeskuksissa järjestetään Koko joulu samasta paketista -kilpailu, jossa arvotaan jättimäisten, kaksimetristen joululahjapakettien sisällöt. Pakettien yhteisarvo on 1 500 euroa. Joululahjapaketteja löytyy kaikista kolmesta kauppakeskuksesta: Revontuli, Rinteenkulma ja Sampokeskus. Kilpailuun voi osallistua jokaisessa keskuksessa tai keskusten somekanavien kautta.

Virtuaalinen joulunavaus la 7.11. klo 19. Livestriimiä voi seurata Visit Rovaniemen Facebook-sivulta tai osoitteesta: www.livestream.com/onair/santa2020.

Lisätietoja joulunavausviikonlopun ohjelmasta www.visitrovaniemi.fi/jouluetkot.