kolumni: Han­ka­lat ajat vaa­ti­vat jät­ti­mäi­siä uh­rauk­sia, mutta ei koskaan kau­pun­geis­sa

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­men hal­lin­nos­sa kor­jaa­mi­sen varaa

En ollut oikein uskoa, kun tämä lehti (LK 8.11.) kertoi, että kaupungin ja RoPSin väliset velkakirjat on määrätty salaiseksi, mutta hallinto-oikeus on määrännyt ne julkisiksi, koska salailuun ei ollut perustetta.

Lähtökohta on, että kuntalaisella on aina oikeus tietää, mihin hänen maksamiaan verovaroja käytetään. Kehotan tapauksen johdosta Antti Lassilaa ja Jaakko Rantsia jättämään eropyyntönsä. Kaupungin veromaksajat eivät tarvitse näin toimivia toimialajohtajia.

Mari Jolanki jättäköön sivistyslautakunnan puheenjohtajuuden ja palatkoon takaisin rivivaltuutetuksi. Pidän mielestäni selvänä, että Rovaniemen johto on ollut tietoinen tästä tapahtumasta. Lapin Kansa ansaitsee tästä paljastuksesta kiitokset.

Kaupunginhallitus päätti 12.3.2018 Valionrannan ja Koskipuiston osayleiskaavan aluerajauksesta. Sen jälkeen ei ole asiasta kuulunut mitään. On syytä muistaa, että Senaatti-kiinteistöt sai Koskikadun ja Kairatien risteykseen sijoittuvasta tontista 400 euroa/k-m2, kun se rakennettiin.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi