Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Tilaajille

Ro­va­nie­men häi­riö­ti­lan­teen joh­to­ryh­mä: Ko­ro­na­ti­lan­ne rau­hal­li­nen – tes­ti­ruuh­kaa pu­re­taan ja mas­ki­han­kin­ta etenee, Roy Clubin al­tis­tus­ti­lan­ne ei tuonut jat­ko­tar­tun­to­ja

Rovaniemen kaupungin häiriötilanteen johtoryhmä kokoontui tiistaina käsittelemään koronavirustilannetta, joka on kaupungissa edelleen rauhallinen.

Roy Clubin altistustilanne ei ole aiheuttanut jatkotartuntoja ja altistuneiden karanteenit päättyvät nyt.

Koronatestien määrä on sen sijaan kasvanut, ja kaupungin näytteenotto ja asiakaspalvelu ovat ruuhkautuneet. Näytteitä otetaan kaupungissa parinsadan testin päivävauhtia. Testatuista huomattava osa on ollut pikkulapsia.

Testausruuhka karsinut kiireetöntä hoitoa

Kaupunki on lisännyt viime aikoina näytteenottoresurssia, ja kapasiteettia pyritään lisäämään entisestään. Kaupunki on joutunut testausruuhkan vuoksi karsimaan kiireetöntä terveydenhoitoa.

Koronatesti pitää sairaanhoitopiirin ohjeiden mukaan tehdä viipymättä, mikäli henkilöllä on koronavirustautiin viittaavia lieviäkin oireita.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi