Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

Pääkirjoitus: Ou­to­kum­mun bio­kok­si- ja -me­taa­ni­lai­tos tarjoaa in­ves­toin­ti­mah­dol­li­suuk­sia muil­le­kin yri­tyk­sil­le – te­räs­yh­tiö on saa­vut­ta­mas­sa pääs­tö­ta­voit­teen­sa

Ro­va­nie­mel­tä pu­re­taan jälleen yksi vanha ker­ros­ta­lo: nyt vuo­ros­sa Kaar­to­ka­tu 8

Rova-Lappi Kodit oy aikoo rakentaa tämän talon paikalle uuden kerrostalon.
Rova-Lappi Kodit oy aikoo rakentaa tämän talon paikalle uuden kerrostalon.
Kuva: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemeltä on katoamassa jälleen yksi vanha kerrostalo. Nyt vuorossa on Kaartokatu 8:ssa sijaitseva nelikerroksinen asuintalo.

Talon purkamiseen hakee lupaa Rova-Lappi Kodit oy. Yritys aikoo rakentaa paikalle uuden kerrostalon. Kaavan mukaan tontilla on rakennusoikeutta 1983 kerrosneliömetriä.

Hakemuksen mukaan nykyisessä rakennuksessa on sisäilmaongelmia.

Rovaniemen kaupungin ympäristölautakunta käsittelee purkamislupahakemusta keskiviikkona 26. toukokuuta. Rakennustarkastaja esittää, että lupa myönnetään.

Rova-Lappi sai aiemmin tammikuussa luvan purkaa Rovakatu 11:ssä sijaitseva kerrostalo. Sen tilalle rakennetaan uusi, kuusikerroksinen kerrostalo.