Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­le saapuu ark­ti­nen pe­las­tus­jouk­kue tor­ju­maan tulvaa – kulotus ja roskien poltto kiel­le­tään ko­ko­naan Ro­va­nie­mel­lä ja Kit­ti­läs­sä

Lapin pelastuslaitos haluaa varmistaa, että tulvantorjuntaa on riittävästi väkeä. Koska kulopalojen pelätään häiritsevän keskittymistä, kieltää pelastusviranomainen avotulen teon.

Lapin pelastuslaitos varautuu lähestyvään tulvakauteen nostamalla vahvuuttaan. Lisäksi se turvaa työrauhaansa kieltämällä kulotuksen ja roskien polton kymmeneksi päiväksi perjantaista alkaen.

Rovaniemelle saapuu pian pelastajia muiden pelastuslaitosten alueelta.

– Meille tulee tänne arktinen pelastusjoukkue kaveriksi. Siinä on noin 25 henkilöä. Heidän mukanaan tulee tänne muun muassa runsaasti pumppukalustoa ensi viikoksi käyttöön, kertoo Lapin pelastusjohtaja Markus Aarto.

Arktinen pelastusjoukkue on varsin uusi yksikkö, sillä se on perustettu viime vuonna. Siihen kootaan Lapin, Kainuun, Oulu–Koillismaan ja Jokilaaksojen pelastuslaitosten väkeä auttamaan esimerkiksi metsäpaloissa ja tulvantorjunnassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.