Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­lä kult­tuu­ri­ti­lois­ta on huutava pula – kult­tuu­ri­vai­kut­ta­jat ha­lua­vat pa­lo­ase­man vanhat tilat kult­tuu­rin käyt­töön

Kun kaupunki kasvaa ja laajenee, kulttuuriaktiivien mielestä kaupungin tulisi mahdollistaa kestävät ja pitkäkestoiset edellytykset myös kulttuurille.

Rovaniemi on kulttuurikaupunki. Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Tekijäsaralla Rovaniemi loistaa: lähes kaikilta taiteen ja kulttuurin aloilta on lahjakkaita, osaavia tekijöitä. Tiloja ei vain ole tarpeeksi harrastamiseen saati työskentelyyn.

Kysymys kulttuuritiloista onkin vuosien ajan ollut rovaniemeläisen kulttuurielämän Akilleen kantapää.

— Mielestäni Rovaniemen kaltaisen eläväisen ja kehittyvän kaupungin tilanne kulttuuritilojen suhteen on suoraan sanottuna surkea. Viimeistään koronapandemia pyyhkäisi pois suurimman osan paikoista, joissa esimerkiksi konserttien järjestäminen on mahdollista, jyrähtää rovaniemeläislähtöinen muusikko Otto Mikkola.

Mikkola näkee muutoksen tapahtuneen 10–15 vuodessa ja havainnollistaa, että muun muassa Valsalla, Työväentalolla, gallerioissa, taidemuseolla ja Wiljamissa järjestettiin pieniä tapahtumia.

— Tilanne on vuosi vuodelta kurjistunut siihen, että nykyään on todella harvassa ne tilaisuudet, että itsellä olisi järkeä sinne keikkoja järkätä, Mikkola täsmentää.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi