Ro­va­nie­mel­lä ko­ris­tel­laan jälleen pää­siäis­pui­ta yhdessä – nyt koh­tee­na Lor­din­au­kio

Rovaniemellä on tänä vuonna koristeltu kävelykadun ja Lordinaukion ympäristön puita.
Rovaniemellä on tänä vuonna koristeltu kävelykadun ja Lordinaukion ympäristön puita.
Kuva: Leena Talvensaari

Kaikenikäiset kaupunkilaiset toivotetaan tervetulleiksi osallistumaan pääsiäispuun koristeluun Rovaniemellä. Näyttävä tempaus tuo väriä katukuvaan ja juhlistaa pääsiäistä.

Pääsiäispuita koristellaan yhteisöllisesti Rovaniemellä nyt neljättä kertaa. Kaupunkilaisille halutaan tuoda iloa ja hyvää mieltä somistamalla puita maalatuilla pääsiäismunilla.

Tämän vuoden pääkohteina ovat Lordinaukion puut, mutta osallistua voi myös koristelemalla oman kodin, koulun, yrityksen tai yhteisön pihapuun.

Voit käydä ripustamassa pääsiäismunasi Lordinaukion alueen puihin maanantaista 29. maaliskuuta alkaen. Pääsiäispuu on nähtävillä täydessä väriloistossaan kahden viikon ajan. Tempauksen jälkeen munat laitetaan talteen tulevien vuosien varalle.

Munia on vuosien varrella maalattu muun muassa avoimissa maalaustyöpajoissa, päiväkodeissa, seurakunnan kerhoissa nuorisotiloilla ja muissa kaikenikäisten matalan kynnyksen kohtaamispaikoissa.

Kaupunkilaisia kannustetaan myös koristelemaan oma pääsiäispuu, jolloin pääsiäisen värikäs ilosanoma levittäytyy laajalti ympäri kaupunkia. Yhden pääsiäispuun voi tänä vuonna löytää muun muassa Kansalaistalon vitriinistä.

Pääsiäispuu –tempauksessa ovat mukana mm. Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut, Rovaniemen kaupungin varhaiskasvatuspalvelut, Rovaniemen kaupungin nuorisopalvelut, Rovaniemen kaupunginkirjasto, Rovaniemen seurakunta ja Rovaniemen Neuvokas.

Koristele pääsiäispuu!

Näin voit osallistua

1. Pistä munaan ripustuskoukku.

2. Tee narusta (puuvillalanka/villalanka/juuttinaru) ripustin ja kiinnitä se ripustuskoukkuun. Jos maalaat useampia munia, tee munista noin 1,5–2 metrin munaletkoja ripustamisen helpottamiseksi.

3. Munan voi maalata näppärästi vaikka grillitikun nokassa. Maaleina kannattaa käyttää esimerkiksi akryylimaaleja, pullovärejä tai muita säänkestäviä maaleja.

4. Ripusta pääsiäismunasi joko kävelykadun puihin tai omaan pääsiäispuuhusi.