Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­me­läi­ses­tä voi­mis­te­li­ja­lu­pauk­ses­ta mal­lik­si met­ro­po­lei­hin – Nyt 36-vuo­tias Rosa Nenonen on po­si­tii­vi­sen psy­ko­lo­gian kou­lut­ta­ja ja kir­jai­li­ja, joka haastaa poh­ti­maan mer­ki­tyk­sel­li­syyt­tä uralla ja elä­mäs­sä

Vaikka rovaniemeläislähtöisen Rosa Nenosen tarina ei ole aivan tavallinen, se on tarina rohkeudesta, uusista aluista ja oman tarkoituksen etsimisestä.

Nyt 36-vuotias positiivisesen psykologian ympärille uraa rakentava rovaniemeläislähtöinen Rosa Nenonen on tuore kirjailija.
Nyt 36-vuotias positiivisesen psykologian ympärille uraa rakentava rovaniemeläislähtöinen Rosa Nenonen on tuore kirjailija.
Kuva: Sofia Okkonen

Tasan kaksikymmentä vuotta sitten rovaniemeläinen Rosa Nenonen (o.s. Korhonen) käänsi elämänsä kurssia ensimmäisen kerran. 16-vuotias rytmisen voimistelun huippulahjakkuus havahtui siihen, ettei neljän vuoden päästä Ateenan olympialaisiin osallistuminen ollut hänen unelmansa.

Samaan aikaan Yhdysvalloissa syntyi positiivisen psykologian suuntaus, joka 14 vuotta myöhemmin johdatti Nenosen merkityksellisyyden kokemusten äärelle.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi