Rakentaminen: Bud­jet­ti paukkui rajusti yli: Lapin kes­kus­sai­raa­lan laa­jen­nus maksaa jopa 40 mil­joo­naa euroa ar­vioi­tua enemmän

Uutisanalyysi: Su­per­tap­pa­jia vai nälkään kuol­lei­ta poroja?

Kolumni: Kuka ha­luaa­kaan sopia työ­eh­dois­ta ja pal­kois­ta pai­kal­li­ses­ti ja kuka taas ei?

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Ro­va­nie­me­läi­sen Ase­ma­pääl­li­kön päi­vä­ko­din lapset kon­ser­toi­vat Uk­rai­nan sotaa paen­nei­den per­hei­den tu­ke­mi­sek­si

Hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyvät kaikki Asemapäällikön päiväkodin lapset nuorimmista vanhimpiin.
Hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyvät kaikki Asemapäällikön päiväkodin lapset nuorimmista vanhimpiin.
Kuva: Valokuvaamo Kipinä

Rovaniemeläisen Asemapäällikön päiväkodin kaikki lapset laulavat konsertissa, jonka lipputuloilla tuetaan Rovaniemelle tulleita Ukrainan pakolaisia. Konsertissa muistutetaan, että jokaisella lapsella tulisi olla oikeus elää turvallista elämää omassa kotimaassaan.

– Konserttiin on koottu lauluja lasten toiveita ja ideoita kuunnellen. Niiden kautta löytyi myös konsertin teema: konsertissa halutaan juhlia ja kunnioittaa lapsia, sanoo varhaiskasvatuksen opettaja Marika Mustajärvi Asemapäällikön päiväkodista.

Meillä on oikeus -nimisen konsertin piti juhlistaa viime itsenäisyyspäivää, mutta koronarajoitusten takia konsertti jouduttiin siirtämään keväälle. Päiväkotilasten perheet kuulivat konsertin lopulta muutama viikko sitten, ja sen jälkeen syntyi idea esittää konsertti uudelleen Ukrainasta paenneiden perheiden hyväksi.

– Päiväkotimme lapset ovat innoissaan siitä, että pääsevät koronarajoitusten jälkeen taas yleisön eteen. Esiintyminen on helle mieluista, ja konsertti tuntuu entistä tärkeämmältä, kun se esitetään hyvän asian puolesta, Mustajärvi sanoo.

Lapset kasvaneet mikrofonin varteen

Meillä on oikeus -konsertti jatkaa Asemapäällikön päiväkodin pitkää musiikillista perinnettä. Päiväkodissa on valmistettu itse käsikirjoitettu ja sävelletty musikaali tai konsertti vuosittain.

Tälläkin kertaa konsertin ohjelmassa on kaikille tuttujen laulujen lisäksi mukana myös päiväkodin omaa tuotantoa. Kappaleet on säveltänyt Marika Mustajärvi ja sanoitukset niihin on tehnyt hänen kollegansa Antti Koivula.

Konsertissa esiintyvät kaikki päiväkodin lapset nuorimmista vanhimpiin. Konsertin lauluja on opeteltu pikku hiljaa muiden puuhien ohessa ja myös yhteisissä harjoituksissa.

– Meillä musisoidaan niin paljon, että lapset ovat suorastaan kasvaneet mikrofonin varteen. Mikrofonin ääreen on aina jono, kun meillä on perjantaisin koko päiväkodin yhteinen muskari.

Lasten lisäksi konsertissa nousee lavalle kuusihenkinen yhtye, jonka jäsenet ovat lasten vanhempia. Mustajärven mukaan tämäkin kuuluu Asemapäällikön päiväkodin perinteisiin: vanhemmat ovat tiiviisti mukana päiväkodin elämässä ja talkoilevat yhteisissä tapahtumissa.

Meillä on oikeus, lasten hyväntekeväisyyskonsertti la 23.4. klo 16 Korundissa. Liput 11 e. Lipputulot ohjautuvat SPR:n kautta Rovaniemelle tulleiden ukrainalaisten pakolaisperheiden tukemiseen.