pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Helatorstai: Tänään vie­te­tään he­la­tors­tai­ta, jolloin "ruo­ho­kaan ei kasva" – mikä se oikein on ja mistä nimitys tulee?

Tilaajille

Ro­va­nie­me­läi­nen Hanna Pat­ro­nen kipuili jo lu­kios­sa tu­le­vai­suu­ten­sa suhteen eikä tien­nyt, mitä tekisi – "Niitä kat­so­taan vinoon, jotka eivät mene normin mukaan"

Suorituskeskeinen yhteiskunta saa monet aikuisuuden kynnyksellä olevat nuoret tuskailemaan tulevaisuutensa kanssa. Tutkija kertoo, miksi elämässä pitää saada haahuilla.

-
Kuva: Juulia Niiranen

”Kyllä nuorilla on nykyään niin helppoa.” Useat nuoret ovat joskus kuulleet vastaavan lauseen vanhemman henkilön suusta. Tänä päivänä kovin moni tuskin voi kuitenkaan samaistua kyseiseen väittämään. Yksi heistä on rovaniemeläinen Hanna Patronen, 22, joka kipuili lukiossa paljon aikuistumisen ja oman tulevaisuutensa suunnan kanssa.

Patronen koki paineita siitä, että kaikki muut tiesivät mihin haluavat jatkaa opiskelemaan lukion jälkeen, paitsi hän. Ajatus välivuodesta kaupan kassalla ja siitä suoraan korkeakouluopintoihin lähteminen eivät houkutelleet.