Ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vien ro­ko­tuk­siin voi il­moit­tau­tua Sal­las­sa – Ro­ko­tuk­set jat­ku­vat heti, kun kunta saa lisää ro­kot­tei­ta

Salla jatkaa yli  16-vuotiaiden lääketieteellisten riskiryhmien koronavirusrokotuksia heti, kun kunta saa lisää koronavirusrokotteita.

Rokotepuhelin, 040 182 3086, avataan ensi tiistaina rokotusjonoon ilmoittautumista varten. Se on auki tiistaista torstaihin kello 10–12.

Ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Näitä ovat: elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes, tai Downin oireyhtymä (aikuiset).

Toisen ryhmän muodostavat henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila: jatkuvaa lääkitystä vaativa astma, vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti), aivohalvaus tai muu hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila, immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen, vaikea krooninen maksasairaus, tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta, vaikea uniapnea, psykoosisairaus tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Terveydenhoitaja arvioi yhteydenoton yhteydessä rokotusryhmään kuulumisen potilasasiakirjoista/ konsultoimalla lääkäriä.

Rokotettaviin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä rokotusajan antamiseksi.