Tal­vi­ret­ken herk­ku­ja

Retkiruokabloggaaja Saara Atula kertoo, millainen eväs on talvella parhaimmillaan. Lisäksi hän paljastaa, mikä yllättävä herkku maistuu myös kovalla pakkasella.

Retkiruokabloggaaja Saara Atula kertoo, millainen eväs on talvella parhaimmillaan. Lisäksi hän paljastaa, mikä yllättävä herkku maistuu myös kovalla pakkasella.

Tilaajille
Tilaajille

Kiperä pakkanen nipistelee poskipäitä, ja jäseniä väsyttää uuvuttavan hiihtotaipaleen jälkeen. On aika pistää leiri pystyyn ja ryhtyä ruoanlaittoon.

Maistuisiko annos höyryävää perunamuusia ja maittavia kasvispullia ryyditettynä aidolla kantarellikastikkeella ja puolukkahillolla?

Rovaniemeläisen Saara Atulan mielestä tällainen perinteinen kotiruoka pääsee oikeuksiinsa talvivaelluksella. Atula on herkullisen ja itse tehdyn retkiruoan puolestapuhuja, ja hänet tunnetaan suositusta Viimeistä murua myöten -retkiruokamediastaan.

– Koska talvella on kylmä sää ja usein kova nälkä, myös kaikenlaiset mausteiset ja currymaiset ruoat ovat tosi herkullisia ja lämmittävät sisäisesti. Lemppareitani ovat muun muassa tomaattinen shaksuka ja sitruunaruohocurry.

Leivät voi koota täytteineen valmiiksi jo kotona, jotta ne voi helposti lämmittää meheviksi retkiolosuhteissa.
Leivät voi koota täytteineen valmiiksi jo kotona, jotta ne voi helposti lämmittää meheviksi retkiolosuhteissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.